2. Węgierskie smaki w ALDI

Węgierskie smaki w ALDI

Pogacz, Mangalica, pasta paprykowa, piwa Pécsi – ALDI zaprasza do testowania regionalnych przysmaków w ramach Tygodnia Węgierskiego. W specjalnej ofercie sieci znajdziemy ponad 50 produktów nawiązujących do kuchni kraju nad Balatonem – najtańsze z nich kupimy już za ok. 2 złote.

Akcja specjalna ALDI to niepowtarzalna okazja do przetestowania przekąsek i potraw na co dzień niedostępnych w polskich sklepach – jak np. pogacze, czyli małe drożdżowe bułeczki, które na Węgrzech występują w wielu odmianach smakowych. W ALDI w cenie 1,99 zł możemy przetestować dwa z nich – z czosnkiem niedźwiedzim lub ze skwarkami. W ofercie znajdziemy też wędliny z dodatkiem mięsa Mangalicy, charakterystycznego dla regionu Węgier.

Mięso Mangalicy uznawane jest za perłę wśród mięs wieprzowych i stanowi jedno z dziedzictw narodowych Węgier. Ma specyficzny ciemny kolor, jest bardzo soczyste i bogate w tłuszcze – zawiera przy tym więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i składem jest bardziej zbliżone do tłuszczy roślinnych - wyjaśnia Łukasz Konarzewski, Kierownik Kategorii ALDI.

Jednym z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni węgierskiej jest gulasz – w ofercie ALDI nie mogło zatem zabraknąć produktów, które pozwolą nam przygotować tę wyjątkową potrawę we własnej kuchni. W cenie 7,49 zł kupimy pastę do gulaszu oraz pastę pomidorową, a 6,99  zł zapłacimy za paprykę mieloną. Sieć przygotowała propozycję również dla tych osób, które chętnie spróbują nowych smaków, ale niekoniecznie mają czas i siły na tworzenie dań od zera. W sklepach ALDI znajdziemy takie gotowe dania jak np. placki po węgiersku za 9,99 zł czy węgierską pieczeń wieprzową i węgierskie danie po rzeźnicku – w cenie 12,99 zł.

Sieć pamiętała również o miłośnikach słodkich przekąsek. Za 4,99 zł kupimy np. precle malinowe, waniliowe i kakaowe ciastka, orzeszki ziemne w cukrze czy precle w polewie czekoladowej. Dla fanów słodyczy i nietuzinkowych smaków ciekawostką będą też z pewnością czekolady z nadzieniem gruszkowym lub o smaku crème brûlée.

Tydzień Węgierski w ALDI to także okazja do przetestowania piw z regionalnego browaru. ALDI proponuje piwa Pécsi w różnych odsłonach – znajdziemy tutaj nie tylko klasyczne piwo typu Pils czy IPA, ale również takie wersje jak Premium Barna, Premium Buza i smakowe Radlery.

O ALDI

ALDI w Polsce ma 310 sklepów i zatrudnia ok. 4400 pracowników. Spółka stawia na długotrwałe, sprawiedliwe i niezawodne relacje handlowe z dostawcami oraz spełnianie wymogów firmy odpowiedzialnej społecznie. Nowe hasło marki brzmi „Raz ALDI, zawsze COŚ z ALDI”, bo po ulubione produkty chętnie się wraca.

ALDI Polska jest częścią Grupy Przedsiębiorstw ALDI Nord – jednego z wiodących międzynarodowych detalistów. Spółka oferuje klientom w dziewięciu krajach europejskich wysokiej jakości produkty w najniższej możliwej cenie. Kluczem do sukcesu Grupy ALDI Nord jest zespół ponad 86 000 pracowników zatrudnionych w Belgii, Francji, Niemczech, Luksemburgu, Niderlandach, Polsce, Portugalii i Hiszpanii. Więcej na www.aldi.pl

• Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.