łatwy
20min.
4 Porcje | |
---|---|
2 | czerwone jabłka |
3 łyżki | konfitury morelowej Confifrucht |
540 g | ciasta francuskiego (do znalezienia w lodówce) |
1 łyżeczka | cynamonu Portland |
1 łyżeczka | cukru Diadem |
20 g | masła Milsani (do znalezienia w lodówce) |
Niektóre produkty sa dostępne w naszym asortymencie tylko sezonowo. |
Rozgrzej piekarnik do 180 °C (termoobieg) lub do 200 °C (górna i dolna grzałka).
Umyj jabłka, przekrój je na połówki i wytnij gniazda nasienne. Pokrój jabłka na cienkie plasterki (uwaga: plasterki musza być giętkie).
Oba płaty ciasta francuskiego rozłóż na blacie (wskazówka: nie wałkuj ciasta). Każdy płat ciasta podziel na 7 długich kawałków o równej szerokości (wzdłuż długiego boku). Wszystkie paski ciasta posmaruj cienko konfiturą.
Na górnej połowie każdego paska ułóż plasterki jabłek, tak aby wystawały ponad ciasto stroną z czerwonym fragmentami skórek i nakładały się na siebie.
Zmieszaj cynamon z cukrem i posyp nimi jabłka. Zawiń dolną część paska, tak aby wystawały tylko ułożone z jabłek łuki. Następnie zroluj każdy pasek, tworząc różyczki. Powtórz te czynności z każdym paskiem.
14 foremek na muffinki natłuść masłem, a następnie w każdej z nich umieść przygotowaną różyczkę. Piecz w piekarniku przez ok. 20 minut, aż wypieki lekko się zarumienią i nabiorą złotobrązowego koloru. Po wyjęciu z piekarnika i lekkim przestudzeniu możesz udekorować różyczki cukrem pudrem
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)