łatwy
30min.
45min.
4 Porcje | |
---|---|
szklanka | mąki Dobre Plony |
pół kostki | masła Mleczna Rzeka |
2 | żółtka |
1/4 | szklanki cukru pudru Albona |
łyżeczka | proszku do pieczenia Albona |
4 | jabłka Swieże Jesz |
sok i skórka otarta z jednej cytryny | |
cukier wanilinowy Albona |
Składniki ciasta zagnieć w zwartą kulę i odstaw do schłodzenia w lodówce na min. 30 min.
W tym czasie umyj jabłka, usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w cienkie plasterki. Połącz z sokiem i skórką cytryny oraz saszetką cukru waniliowego.
Schłodzone ciasto rozwałkuj. Okrągłą foremkę o średnicy 24 cm wyłóż ciastem – zarówno dno, jak i jej brzegi. Ciasto ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach i piecz 15 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Na podpieczone ciasto wyłóż odsączone z soku plasterki jabłek i piecz kolejne 30 min, aż owoce się lekko zarumienią.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)