średni
50min.
4 Porcje | |
---|---|
750 g | mrożonego szpinaku ALL SEASONS (do znalezienia w zamrażarce) |
2 | żółte papryki |
1 | ząbek czosnku |
2 łyżki stołowe | oliwy z oliwek |
150 g | ryżu parboiled |
1 | kostka rosołowa warzywna |
600 g | polędwicy z dorsza GOLDEN SEAFOOD |
1 | cytryna |
według uznania przyprawy w młynku do ryb i owoców morza | |
2 gałązki | bazylii – zioła w doniczce |
200 g | serka twarogowego (do znalezienia w lodówce) |
125 g | łososia wędzonego na gorąco GOLDEN SEAFOOD |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Szpinak wyjmij z zamrażarki i zostaw do rozmrożenia. Paprykę przekrój na połowy, usuń gniazda nasienne, umyj ją i pokrój na większe kawałki. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę albo drobno posiekaj. Paprykę, szpinak i czosnek podduś na gorącym oleju.
Ryż dodaj do szpinaku i zalej 300 ml wody. Dodaj kostkę rosołową. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut.
Cytryny przekrój na połowy i wyciśnij z nich sok. Polędwicę z dorsza umyj, osusz i pokrój na małe kawałki, a następnie skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą ziołową do ryb i owoców morza. Ułóż kawałki ryby na mieszance ryżu i szpinaku i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 5 minut
Umyj bazylię, osusz ją, oberwij listki i drobno je posiekaj. Serek twarogowy połącz z bazylią i sokiem z cytryny, a następnie dopraw solą ziołową według uznania. Podgrzej serek z ziołami i doprowadź do rostopienia - aż powstanie sos.
Wędzonego łososia podziel na drobne kawałki. Szpinak z ryżem i dorszem dopraw według uznania solą ziołową do ryb i owoców morza.
Wyłóż gotowe danie na talerz, na górę ułóż kawałki wędzonego łososia, dodaj przygotowany wcześniej sos i niezwłocznie podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)