średni
20min.
20min.
4 Porcje | |
---|---|
4 | filety z dorsza GOLDEN SEAFOOD |
2 | marchewki |
2 | pietruszki |
100 g | masła MILSANI |
1 mały słoik | kaparów |
2 szt. | szalotki |
kilka gałązek | koperku |
50 ml | Sauvignon Blanc (opcjonalnie) |
100 ml | słodkiej śmietanki 30% MILSANI |
1 łyżka | miodu |
1 szklanka | kaszy kuskus |
2 łyżki | oleju BELLASAN |
1 łyżka | soli LE GUSTO |
0,5 łyżeczki | papryki ostrej LE GUSTO |
1 łyżeczka | pieprzu czarnego LE GUSTO |
1 łyżka | posiekanego świeżego tymianku |
2 | limonki |
Marchew i pietruszkę obierz i umyj, pokrój w cienkie plastry. Dodaj miód, olej, sól, świeży tymianek i pieprz do smaku oraz nieco ostrej papryki. Wymieszaj i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.
Rybę oczyść, obsyp solą i pieprzem. Przesmaż na maśle z obu stron i ułóż na warzywach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170st.C na około 15 - 20 minut.
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Dodaj do smaku sól i pieprz oraz łyżkę masła. Wymieszaj.
Szalotkę posiekaj, przesmaż na maśle, dodaj kapary, a następnie wino i śmietankę.
Na kaszy ułóż upieczoną z warzywami rybę, polej sosem. Obok na talerzu ułóż pokrojoną w ćwiartki limonkę i udekoruj świeżym koperkiem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)