łatwy
25min.
2 Porcje | |
---|---|
2 | filety z łososia pacyficznego po ok. 200 g każdy |
40 g | masła |
1 ząbek | czosnku |
1-2 | gałązki rozmarynu, koperku lub natki pietruszki (może być też mix smaków) |
pół pęczka szparagów | |
połówka cukinii | |
oliwa | |
sól, pieprz | |
połówka cytryny |
Oczyszczamy i osuszamy mięso. Nacieramy je solą oraz pieprzem. Cukinię kroimy wzdłuż na 1-centymetrowe plastry, szparagom odłamujemy dolną część. Warzywa skrapiamy oliwą.
Łososia i warzywa umieszczamy na ruszcie i grillujemy przez kilka minut z każdej strony, uważając, by zbyt mocno się nie zrumieniły.
W tym czasie mieszamy miękkie masło z posiekanym ząbkiem czosnku i szczyptą soli. Zgrillowane warzywa rozkładamy na talerzach, a na nich łososia. Na wierzch nakładamy po łyżeczce masła czosnkowego i posiekane zioła. Podajemy z cząstką cytryny.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)