łatwy
5min.
45min.
4 Porcje | |
---|---|
200 g | czekolady wykwintnej Moser Roth z 70 % kakao |
400 g | tofu |
160 ml | soku jabłkowego Rio d'oro |
1 opak. | cukru wanilinowego |
100 g | ciastek korzennych Biscotto |
2 łyżki stołowe | konfitury malinowej |
125 g | malin |
krokant (prażone migdały) – do posypania | |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Czekoladę posiekaj na kawałki i rozpuść. Tofu pokrój w kostkę i zmiksuj na gładką masę z cukrem wanilinowym i 125 ml soku jabłkowego. Delikatnie wmieszaj roztopioną czekoladę. Ciastka korzenne połam na drobne kawałeczki i wmieszaj do masy. Przełóż krem w chłodne miejsce na ok. 30 minut
Pozostały sok rozmieszaj z konfiturą malinową i podgrzej. Maliny ostrożnie umyj i delikatnie wmieszaj do sosu.
Mus podziel na porcje, oblej gorącym sosem malinowym i posyp krokantem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)