średni
50min.
4 Porcje | |
---|---|
20 g | suszonych owoców TRADER JOE'S typu amerykańskiego – rodzaj według uznania* |
40 g | orzeszków ziemnych TRADER JOE'S |
4 listki | Sałaty lodowej |
600 g | Filetów z piersi kurczaka MIĘSNE SPECJAŁY (do znalezienia w lodówce) |
wg uznania | Sól jodowana LE GUSTO |
2 łyżki stołowe | panierki lub bułki tartej ALBONA |
2 łyżki stołowe | Oleju słonecznikowego BELLASAN |
340 g | Bajgli TRADER JOE'S, rodzaj według uznania* |
80 g | Sosu barbecue ketchup TRADER JOE'S * |
4 plastry | Sera wędzonego w plastrach |
100 g | Ogórków w plastrach TRADER JOE'S* |
1 paczka | Chipsów TRADER JOE'S XXL Burger style* |
*Zaznaczone artykuły są dostępne w naszej ofercie w ramach akcji tematycznej dotyczącej kuchni amerykańskiej i nie wchodzą w skład naszej stałej oferty. Pomimo naszych starań istnieje prawdopodobieństwo, że artykuły te zostaną wysprzedane w dniu rozpoczęcia akcji niedługo po otwarciu sklepu. |
Suszone owoce pokrój w drobną kostkę. Orzeszki ziemne drobno poszatkuj. Umyj i osusz sałatę. Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, podziel na kawałki, a następnie zmiel w maszynce lub przy użyciu robota kuchennego. Do zmielonego mięsa dodaj pokrojone suszone owoce, dopraw solą, a następnie zwilżonymi rękami uformuj 4 burgery.
Bułkę zmieszaj z orzeszkami ziemnymi o obtocz w niej przygotowane wcześniej burgery z obu stron. Rozgrzej olej i smaż burgery ok. 8-10 minut z każdej strony na małym lub średnim ogniu.
Bajgle przekrój w poprzek i upiecz w tosterze na złoty kolor. Na obie połówki dodaj sos BBQ-Ketchup. Na dolną połowę bajgla nałóż po kolei: sałatę, burger, ser i ogórki. Przykryj górną połową bajgla. Burgery wyłóż na talerze i podawaj razem z chipsami.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)