łatwy
20min.
2 Porcje | |
---|---|
1 | duża cebula |
15 dag | mąki pszennej Dobre plony |
1 łyżeczka | proszku do pieczenia Albona |
1 łyżeczka | soli jodowanej |
1 | jajko od kur z wolnego wybiegu |
220 ml | mleka |
odrobina | bułki tartej Albona |
olej rzepakowy lub słonecznikowy – do smażenia |
Cebulę obierz i pokrój ją na dość grube plastry (ok. 0,5 cm), a następnie porozdzielaj warstwy, żeby powstały krążki.
Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz solą. Następnie obtocz w niej dokładnie każdy krążek. Odłóż krążki na bok.
Do mąki z proszkiem do pieczenia i solą dodaj mleko i jajko. Rozmieszaj (np. widelcem), aż powstanie gęste ciasto.
W przygotowanym cieście zanurzaj krążki, a następnie dokładnie obtaczaj je w bułce tartej. Krążki smaż w głębokim oleju do zrumienienia – przez ok. 2-3 minuty.
Krążki cebulowe możesz podawać jako samodzielne danie, np. z naszym sosem Barbecue Ketchup Trader Joe’s (dostępnym w naszej ofercie akcyjnej), albo jako dodatek do burgerów i innych dań.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)