łatwy
25min.
8godz.
12 Porcje | |
---|---|
225 g | ciastek Biscotto American Cookies |
75 g | masła Gut Bio |
500 g | truskawek |
400 ml | bitej śmietany Milsani |
30 g | cukru Diadem |
1 paczka | cukru wanilinowego Albona |
150 g | malin |
150 g | jagód |
Rozpuścić masło. Amerykańskie ciasteczka pokruszyć na drobne kawałki.
Okruchy ciasteczek ugnieść z miękkim masłem i wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej o średnicy 26 cm). Docisnąć do dna. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Umyć, wyczyścić i przetrzeć truskawki. Ubić bitą śmietanę z cukrem i cukrem wanilinowym do uzyskania sztywności. Wymieszać 300 ml śmietany z przecierem owocowym i rozprowadzić w tortownicy. Umieścić w zamrażarce na 1-2 godziny.
Rozprowadzić resztę kremu na powierzchni tortownicy i wygładzić. Włożyć do zamrażarki na co najmniej 8 godzin.
Wyjąć tortownicę z zamrażarki, zdjąć boki.
Opłukać maliny i jagody zimną wodą i pozostawić do wyschnięcia. Przykryć trochę mniej niż połowę wierzchu ciasta jagodami. Przykryć wolny obszar pasami malin, aby powierzchnia wyglądała jak amerykańska flaga.
Podawać ciasto natychmiast po udekorowaniu. Smakuje również pysznie po lekkim rozmrożeniu.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)