Wołowina Wellington

Wołowina Wellington

średni

35min.

20min.

9 Porcje
1 łyżka oliwy z oliwek Gut Bio
4 łyżki masła Milsani
1 cebula (drobno posiekana)
250 g posiekanych grzybów
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu mielonego Portland
1 łyżeczka suszonych liści majeranku
150 g wątróbek drobiowych (drobno posiekanych)
2 ząbki czosnku (mielonego)
2 łyżki bulionu wołowego
8 steków wołowych
1 paczka ciasta francuskiego
1 jajko
Poleć przepis

Krok 1.

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

Krok 2.

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i 2 łyżki masła na średnim ogniu. Dodaj cebulę i grzyby; posyp solą i pieprzem. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina zbrązowieje i wilgoć odparuje (około 8 do 12 minut).

Krok 3.

Dodaj majeranek, wątróbki drobiowe i czosnek; gotuj i mieszaj przez 4 do 5 minut dłużej. Dodaj bulion wołowy; gotuj i mieszać przez 3 do 4 minut, aż ciecz wyparuje; zdjemij z ognia.

Krok 4.

Na patelni nieprzywierającej roztop kolejne 2 łyżki masła na średnim ogniu. Podsmaż steki ze wszystkich stron, powinny być medium rare.

Krok 5.

Rozwałkuj ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni na kwadraty (ok. 30 cm). Wytnij z nich kwadraty 10x10 cm. Połóż mieszaninę grzybów na kwadratach i nałóż steki. Posmaruj krawędzie jajkiem, a następnie połącz je ze sobą i uszczelnij.

Krok 6.

Na blasze lub w brytfannie ułóż ciasto tak, aby połączenie znajdowało się u spodu. Posmaruj ciasto jajkiem i piecz przez 15-25 minut, do momentu aż ciasto stanie się złotobrązowe. Schłodź na 10 minut i podawaj.

Poleć przepis
Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch