łatwy
45min.
4 Porcje | |
---|---|
400 g | mięsa wołowego |
3 ząbki | czosnku |
200 g | cebuli |
majeranek | |
słodka papryka w proszku | |
pieprz | |
sól | |
kminek | |
mąka | |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Mięso dokładnie umyj i pokrój na kawałki, dopraw solą i pieprzem. Cebulę obierz i posiekaj, a następnie podsmaż na patelni na smalcu na złoty kolor. Gdy cebula nabierze złotego koloru, dodaj mięso i obsmażaj ze wszystkich stron.
Dopraw zmielonym pieprzem i pozostałymi przyprawami. Do dania dolej wody i podsmażaj, aż mięso się poddusi. Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dolej do niego więcej wody, dodaj przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek i majeranek i gotuj na wolnym ogniu aż mięso całkowicie zmięknie i gulasz zgęstnieje. Pod koniec, jeśli chcesz, możesz zagęścić gulasz mąką, rozmieszaną wcześniej z odrobiną wody.
Gulasz możesz podawać z czeskimi knedlikami, ryżem lub chlebem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)