łatwy
30min.
3 Porcje | |
---|---|
duży słoik z kamienia | |
6-8 kawałków | sera Camembert |
3-4 | cebule |
8 | ząbków czosnku |
pieprz w ziarenkach LE GUSTO | |
ziele angielskie LE GUSTO | |
liście laurowe LE GUSTO | |
ostra papryka LE GUSTO | |
1 łyżeczka papryki lub chili | |
sól LE GUSTO | |
olej słonecznikowy BELLASAN |
Przekrój każdy na dwa poziome koła. Pokrój cebulę. Plastry sera przełóż papryką, mielonym czosnkiem i dopraw solą. Połącz plasterki razem.
Włóż do słoika cebulę, liść laurowy, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, a następnie 2-3 sery i ostrą paprykę. Ponownie nałóż cebulę i układaj warstwy, aż słoik zostanie napełniony.
Wlej olej do słoika tak, aby każdy składnik był zanurzony. Zamknij słoik i włóż do lodówki na 3-5 dni.
Marynowany ser podaje się z chlebem i zimnym piwem. Hermelin przechowywany w lodówce może stać kilka tygodni.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)