łatwy
10min.
25min.
4 Porcje | |
---|---|
100 g | boczku |
1 | średniej wielkości cebula |
2 ząbki | czosnku |
2 łyżki | masła |
2 łyżki | mąki |
500 ml | jasnego piwa |
500 ml | bulionu drobiowego |
200 g | sera cheddar |
Sól | |
Pieprz | |
Szczypiorek |
Podsmaż pokrojony w kostkę bekon w garnku nieprzywierającym.
Dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek i mieszaj od czasu do czasu przez około 10 minut. Dodaj masło i mąkę. Podsmaż mąkę na złoty kolor.
Wlej piwo i gotuj przez około 5 minut, aż będzie gęste. Dodaj bulion i sól i pieprz do smaku.
Dodaj 100 gramów startego cheddaru i delikatnie wymieszaj. Podawaj gorące.
Przed podaniem udekoruj porcje posiekanym szczypiorkiem i pozostałym, startym serem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)