łatwy
10min.
30min.
4 Porcje | |
---|---|
5 | ziemniaków pokrojonych w kostkę |
1/2 | posiekanej cebuli |
3 łyżki | oleju |
3 | duże marchewki pokrojone w kostkę |
2 łyżki | mielonego czosnku |
2 łyżki | mielone czosnku |
1 łyżeczka | soli |
2 kostki | bulionu wołowego |
6 | szklanek wody |
2 łodygi | selera pokrojonego w kostkę |
1 szklanka | mrożonej białej kukurydzy |
1 łyżka | majeranku |
1/2 szklanki | suszonych grzybów |
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Dodaj zmielony czosnek, a następnie marchew, ziemniaki, seler i kukurydzę. Mieszaj i gotuj przez pięć minut.
Do garnka na zupę wlej wodę, dodaj sól, bulion wołowy i majeranek. Zagotuj, doprowadzając do wrzenia i dodaj grzyby oraz warzywa gotowane na patelni. Gotuj na średnim ogniu przez 30 minut.
Teraz jesteśmy gotowi zagęścić zupę. Na małej patelni rozpuść 4 łyżki masła i dodaj 3 łyżki mąki. Dobrze wymieszaj mąkę i masło. Zdejmij z pieca, gdy kolor stanie się jasnobrązowy i natychmiast wlej do wrzącej zupy. Dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne pięć minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)