średni
30min.
6 Porcje | |
---|---|
4 | posiekane cebule |
3 łyżki | masła Milsani |
3 łyżki | mąki uniwersalnej Dobre Plony |
1 łyżeczka | mielonego czarnego pieprzu Portland |
1 łyżeczka | białego cukru |
3 puszki | bulionu wołowego |
1,25 szklanki | wody |
0,5 szklanki | suszonej natki pietruszki |
0,25 łyżeczki | suszonego tymianku |
1 szklanka | białego wina |
1 | francuska bagietka pokrojona w plastry |
250 g | posiekanego sera mozzarella |
W dużym garnku na średnim ogniu podsmaż cebulę na maśle lub margarynie przez 10 minut, aż cebula będzie miękka. Wmieszaj mąkę, zmielony czarny pieprz i cukier, aby uzyskać ciastowatą mieszaninę.
Dodaj bulion wołowy, wodę, natkę pietruszki i tymianek i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Rozgrzej piekarnik.
Wypełnij miseczki na zupę w 3/4 zupą. Połóż kromkę bagietki na wierzchu zupy i przykryj serem. Umieść miski w piekarniku.
Smaż w piekarniku, aż ser się stopi.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)