łatwy
35min.
12 Porcje | |
---|---|
1 szklanka | mąki Dobre Plony |
1 łyżeczka | białego cukru |
0,25 łyżeczki | soli |
3 | jajka Hofland |
2 szklanki | mleka Mleczna Rzeka |
2 łyżki | masła Milsani, stopionego |
Przesiej mąkę, cukier i sól; odłóż na bok. W dużej misce ubij mikserem jajka i mleko. Ubij w mieszance mąkę, aż mieszanina będzie gładka; wmieszaj stopione masło.
Podgrzej lekko naoliwioną patelnię na średnim ogniu. Wlej ciasto na patelnię, używając około 2 łyżek stołowych na każdy naleśnik. Przechyl i obróć patelnię, aby rozlać ciasto tak cienko, jak to możliwe. Smaż aż naleśniki będą brązowe z obu stron i podawaj na gorąco.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)