1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Kuchnia gourmet
  4. Bruschetta z kremem groszkowo-miętowym i pieczonymi medalionami z sarny

Bruschetta z kremem groszkowo-miętowym i pieczonymi medalionami z sarny

Bruschetta z kremem groszkowo-miętowym i  pieczonymi medalionami z sarny

średni

40min.

4 Porcje
350 g Medalionów z sarny Gourmet (dostępne w naszej ofercie od 18.11 – do znalezienia w lodówce)
300 g zielonego groszku mrożonego (do znalezienia w zamrażarce)
5 łyżek stołowych oliwy Gut Bio
3 łodyżki mięty – zioła w doniczce
200 g serka śmietankowego Gut Bio naturalnego (do znalezienia w lodówce)
3/4 łyżeczki kolorowego pieprzu Lemar – przyprawy w młynku (ew. nieco więcej do dekoracji)
według uznania soli morskiej Lemar – przyprawy w młynku
250 g bagietek do wypieku Goldähren
Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo.
Poleć przepis

Krok 1.

Medaliony z sarny rozmroź, zostawiając ją na noc w lodówce. Podsmaż groszek na 1 łyżeczce rozgrzanej oliwy, zalej 200 ml wody i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Umyj miętę i osusz ją. 2 listki oderwij i drobno posiekaj i odłóż na bok 12 listków, które będą potrzebne do ozdoby dania.

 

Krok 2.

Odcedź groszek, zmiksuj go blenderem na gładką mase i pozostaw do wystudzenia. Rozmieszaj widelcem groszek z serkiem śmietankowym i posiekaną miętą, a nastęnie dopraw 1/4 łyżeczki kolorowego pieprzu i – według uznania – solą morską.

 

Krok 3.

Medaliony z sarny opłucz, osusz, dopraw 1/4 łyżeczki kolorowego pieprzu i – według uznania – solą morską, a następnie podsmaż je na 1 łyżce rozgrzanej oliwy przez ok. 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Po podsmażeniu pozostaw je na około 10 minut na patelni przy wyłączonym ogniu.

Krok 4.

Piekranik rozgrzej do 220 °C (górna i dolna grzałka) lub do 200 °C (termoobieg). Bagietkę pokrój na plastry, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop 3 łyżkami oliwy i piecz w piekarniku przez ok. 5-7 minut.

Krok 5.

Na upieczone kromki bagietki yłóż krem groszkowo-miętowy. Medaliony z sarny pokrój na cienkie plasterki, połóż na kromkach, ozdób listkami mięty i kolorowym pieprzem i niezwłocznie podawaj.

Wskazówka

Pozostałe bagietki można podawać pokrojone w plastry i upieczone.

 

Poleć przepis
Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch