łatwy
1godz.
7 Porcje | |
---|---|
1 kg | bakłażana (długi i smukły) |
oliwa z oliwek | do smażenia |
1 kg | dojrzałych pomidorów (pokrojone w kostkę) |
5 łyżek | świeżej bazylii (posiekanej) |
5 ząbków | czosnku |
sól morska | do smaku |
250 g | sera feta, pokruszonego |
czarny pieprz | świeżo zmielony |
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Umyj bakłażany i usuń łodygi. Pokrój wzdłuż na plastry.
Wlej olej do patelni i podgrzej na średnim ogniu. Lekko smaż bakłażana, aż będzie miękki i delikatnie zrumieniony.
Ułóż bakłażana na dnie naczynia do pieczenia. W misce połącz pomidory, bazylię, czosnek oraz sól i pieprz do smaku i nałóż mieszaninę na bakłażana.
Posyp serem feta i piecz przez 45 minut. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)