średni
10min.
10min.
4 Porcje | |
---|---|
1 szklanka | wody |
2,5 łyżki | białego cukru |
0,5 łyżeczki | soli |
2 łyżki | oleju roślinnego |
1 opakowanie | mąki o wszechstronnym przeznaczeniu |
2 litry | oleju do smażenia |
0,5 szklanki | białego cukru do dekoracji |
1 łyżeczka | mielonego cynamonu |
W małym rondlu na średnim ogniu połącz wodę, 2,5 łyżki cukru, sól i 2 łyżki oleju roślinnego. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Mieszaj mąkę, aż mieszanina utworzy kulę.
Rozgrzej olej do smażenia w głębokiej frytownicy lub głębokim garnku do 190 stopni C. Przełóż 10-12 centymetrowe paski ciasta do gorącego oleju za pomocą wytrzymałej torebki na ciasto wyposażonej w końcówkę o średniej gwiazdce. Nie przepełniaj oleju. Smaż na złoty kolor; osusz papierowymi ręcznikami.
Połącz 1/2 szklanki cukru i cynamonu. Churros zroluj w mieszance cynamonu i cukru.
Podawaj do kawy lub gorącej czekolady
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)