średni
180min.
4 Porcje | |
---|---|
5 płatów śledziowych | |
6 średniej wielkości ziemniaków | |
1 cebula | |
1 opakowanie śmietany 18% | |
Koperek | |
Sól, pieprz |
Śledzie przełóż do miski i zalej zimną wodą. Odstaw na 2-3 godziny, co jakiś czas zmieniając wodę.
Cebulę posiekaj drobno.
Pokrój rybę na kawałki według uznania.
Do śledzi dodaj cebulę, śmietanę i przyprawy. Odstaw na ok. 2 godziny.
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie.
Ugotowane i lekko wystudzone ziemniaki obierz.
Przełóż ziemniaki na talerz. Posyp je koperkiem i obok wyłóż przygotowane wcześniej śledzie.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)