łatwy
40min.
4 Porcje | |
---|---|
ok. 300 g | steku wołowego |
1 łyżka stołowa | oleju słonecznikowego |
500 g | papryki |
500 ml | sosu salsa Bienvenido Mexico, łagodnego (dostępne w naszej ofercie od 2.09.20191) |
280 g | (2 puszki) kukurydzy Bienvenido Mexico (dostępne w naszej ofercie od 2.09.20191) |
265 g | (1 puszka) czarnej fasoli Bienvenido Mexico (dostępne w naszej ofercie od 2.09.20191) |
125 g | Tortilla Rolls Bienvenido Mexico (dostępne w naszej ofercie od 2.09.20191) |
300 g | Nacho chipsy Bienvenido Mexico (dostępne w naszej ofercie od 2.09.20191) |
175 g | Salsa dip Bienvenido Mexico (dostępne w naszej ofercie od 2.09.20191) |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
¹Zaznaczone artykuły są dostępne w naszej ofercie w ramach akcji tematycznej dotyczącej kuchni meksykańskiej i nie wchodzą w skład naszej stałej oferty. Pomimo naszych starań istnieje prawdopodobieństwo, że artykuły te zostaną wysprzedane w dniu rozpoczęcia akcji niedługo po otwarciu sklepu. |
Steki umyj, osusz i pokrój w paski. Obsmaż na rozgrzanym oleju przez ok. 5–8 minut na średnim ogniu. Zdejmij mięso z patelni i na chwilę odłóż na bok. Paprykę przekrój na pół, usuń łodyżki i gniazda nasienne, a następnie umyj ją, pokrój w paski i podsmaż na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa przez ok. 5–8 minut.
Do papryki dodaj sos salsa i 200 ml wody. Zagotuj i przez ok. 10 minut gotuj pod przykryciem. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy i opłucz. Razem z mięsem dodaj kukurydzę i fasolę do całego dania i krótko podgrzej.
Danie podawaj w wielkich miskach lub głębokich talerzach i serwuj razem z Tortilla rolls i/lub chipsami Nacho oraz dipem salsa. Do dania dobrze pasuje jeden z bezalkoholowych koktajli meksykańskich Bienvenido Mexico1.
Osoby lubiące ostrzejsze smaki mogą zastąpić łagodny sos salsa ostrym sosem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)