łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
4 | tortille Trader Joe's |
300 g | mięsa mielonego (do znalezienia w lodówce) |
2 łyżki stołowe | oleju |
papryka mielona Portland | |
sól | |
pieprz Portland | |
1 | żółta papryka |
2 | pomidory |
1/2 | ogórka |
1/2 | sałaty lodowej |
200 g | śmietanki Milsani 30% (do znalezienia w lodówce) |
60 g | jogurtu naturalnego Gut Bio (do znalezienia w lodówce) |
1 | ząbek czosnku – przeciśnięty przez praskę |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Mięso mielone podsmaż na oleju aż nabierze kolorów. Dopraw je intensywnie papryką w proszku, solą i pieprzem.
W międzyczasie pokrój w kostkę paprykę, pomidory i ogórek.
Umyj sałatę lodową i pokrój ją w paski.
Rozmieszaj śmietankę z jogurtem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Podgrzej placki tortilli, a następnie nakładaj na nie według uznania mięso mielone i przygotowane warzywa. Dodaj dip, a następnie zwiń tortille.
Aby przygotować wegetariańską wersję, zastąp mięso mielone 400 g tofu. Rozkrusz tofu, zmieszaj je z solą, odrobiną soku z cytryny, papryką w proszku i ulubionymi ziołami i pozostaw na 20 minut. Następnie podsmaż i używaj w zastępstwie mięsa mielonego jako nadzienie do tortilli.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)