łatwy
1godz.
4 Porcje | |
---|---|
2 opak. | kiełbasek norymberskich HOWE |
250 ml | cydru |
1 szt. | cebuli |
2 szt. | jabłek |
3 gałązki | rozmarynu |
1/2 łyżeczki | gałki muszkatołowej |
1 łyżeczka | masła |
Cienko pokroić cebulę i rozłożyć na blasze lub w brytfannie, na wierzchu kładąc kiełbaski. Posypać je startą gałką muszkatułową, a następnie wlać cydr i włożyć gałązki rozmarynu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut.
Przełożyć kiełbaski na drugą stronę, dodać jabłka pokrojone w łódeczki. Piec kolejne 30 minut.
Wyjąć kiełbaski i jabłka, wymieszać cebulę z masłem, tworząc sos, którym należy polać kiełbaski.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)