średni
20min.
3min.
4 Porcje | |
---|---|
Składniki na placki | |
350 g | kapusty kiszonej |
200 g | mąki |
150 g | wody |
1 | jajko |
kminek | |
Składniki na sos | |
250 g | pieczarek mini |
cebula | |
200 g | kwaśnej śmietany |
natka pietruszki | |
olej do smażenia | |
sól, świeżo mielony pieprz |
Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij na patelni. Minipieczarki pokrój na połówki. Dodaj je do cebuli i duś do miękkości. Połącz ze śmietaną i drobno posiekaną natką, dopraw solą i pieprzem.
Odciśnij kapustę i posiekaj na mniejsze kawałki. Wymieszaj mąkę, wodę i jajko. Do ciasta dodaj kiszoną kapustę i dopraw kminkiem oraz solą i pieprzem.
Na rozgrzanym oleju smaż niewielkie placuszki, 2–3 min z każdej strony, do złotego koloru.
Placki podawaj gorące, z sosem pieczarkowym.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)