łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
500 g | schabu |
1 | jajka |
2 łyżki | mąki pszennej |
2 łyżki | mleka |
4 łyżki | bułki tartej |
sól | |
pieprz | |
smalec |
Schab podzielić na równe porcje, rozbić tłuczkiem, najlepiej przez folię żeby uniknąć rozerwania mięsa. Doprawić solą i pieprzem z obu stron.
Wbić do miski lub głębokiego talerza jajko, dodać mleko i wymieszać. Do kolejnego talerza wsypać bułką tartą, do trzeciego – mąkę.
Rozgrzać smalec na patelni. Kotlety obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażyć przez kilka minut z każdej strony, do uzyskania złocistej panierki.
Kotlety schabowe można podawać np. z ugotowanym ziemniakami lub puree oraz kapustą zasmażaną lub buraczkami.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)