łatwy
40min.
4 Porcje | |
---|---|
twaróg wiejski | |
śmietana bocheńska | |
1 | mała cebulka |
4 | duże ziemniaki |
sól, pieprz | |
szczypiorek | |
rzodkiewka |
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj ze skórką. W tym czasie posiekaj drobno cebulkę i wymieszaj z twarogiem i śmietaną – śmietany dodaj tyle, by masa była wilgotna, kremowa, ale niezbyt rzadka.
Dopraw gzika solą i pieprzem.
Jeszcze gorące ziemniaki obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki. Ułóż je na talerzu, na środek nakładając porcję gzika. Podawaj posypane drobno posiekanym szczypiorkiem i ćwiartkami rzodkiewek.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)