łatwy
3godz.
6 Porcje | |
---|---|
0,5 kg | wołowiny z kością |
1/2 | kurczaka |
3 | marchewki |
2 | pietruszki |
1 | por |
1 | cebula |
liść laurowy | |
ziele angielskie | |
sól | |
pieprz | |
natka pietruszki |
Mięso dokładnie umyć, zalać w dużym garnku ok. 2 litrami wody. Dodać przyprawy i gotować ok 1,5 godziny.
Cebulę obrać warstwami, zeszklić je lub opalić nad gazem. Dodać ją do wywaru wraz z pokrojonymi w kostkę lub ćwiartki marchewkami i pietruszkami, a także całym porem. Dodać soli i – w razie potrzeby – pieprzu i gotować do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Usunąć przed podaniem pora i cebulę (mogą pozostać w garnku), podawać z ugotowanym makaronem typu nitki, posypując z wierzchu natką pietruszki i doprawiając pieprzem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)