łatwy
25min.
4 Porcje | |
---|---|
1 kg | czerwonej kapusty |
1 | cebula |
150 g | boczku wędzonego |
połowa | jabłka |
sól | |
cukier | |
pieprz | |
ocet | |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Kapustę drobno poszatkuj i ugotuj w osolonej wodzie. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Jabłko również obierz i pokrój w kostkę. Gdy kapusta będzie miękka, odcedź ją, dodaj podsmażony boczek i pokrojoną w kostkę cebulę oraz jabłko. Dopraw całość octem, cukrem, solą i pieprzem.
Kapustę podawaj jako dodatek do śląskich rolad.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)