łatwy
40min.
4 Porcje | |
---|---|
2 litry wody | |
1 kg ziemniaków | |
Włoszczyzna (marchewka, pietruszka, por, seler) | |
3 liście laurowe | |
5 ziaren ziela angielskiego | |
1 łyżka masła | |
1 łyżka mąki | |
Sól, pieprz | |
Natka pietruszki |
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
Wrzuć pokrojone ziemniaki i włoszczyznę do wody. Dodaj przyprawy i ugotuj.
Gdy warzywa będą miękkie wyłów je z wywaru i przetrzyj przez sito. Przetarte dodaj do bulionu i wymieszaj.
Masło roztop na patelni. Dodaj łyżkę mąki i smaż aż się zarumieni. Tak przygotowaną zasmażkę dodaj do zupy.
Na koniec dopraw zupę solą i pieprzem. Każdą porcję posyp posiekaną natką pietruszki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)