łatwy
10min.
4 Porcje | |
---|---|
2 | pomarańcze |
12 | cytryn |
200 g | świeżego imbiru |
1 l | wody |
1,2 kg | cukru |
25 | goździków |
2 | laski cynamonowe |
6 | gwiazdek anyżu |
Pomarańcze i cytryny dokładnie myjemy. Następnie kroimy w plasterki. Imbir obieramy i również kroimy w plasterki. Wszystko wkładamy do słoiczków – mniej więcej do 3/4 wysokości.
Przygotowujemy zalewę – wodę, cukier, goździki, cynamon i anyż wrzucamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut. Następnie gorącą zalewę wlewamy do słoiczków. Po dokładnym zakręceniu pasteryzujemy je ok. 15 minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)