1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Potrawy z mięsem
  4. Comber z królika z makaronem, prosciutto i prażonymi orzechami laskowymi

Comber z królika z makaronem, prosciutto i prażonymi orzechami laskowymi

Comber z królika z makaronem, prosciutto i prażonymi orzechami laskowymi

średni

3godz. 30min.

4 Porcje
KRÓLIK
4 polędwiczki z królika
4 ząbki czosnku, pokrojone w plastry
3 łyżki oliwy z oliwek GUT BIO
4 gałązki świeżego tymianku
WINEGRET Z ORZECHÓW LASKOWYCH
2 łyżki octu z białego wina
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka musztardy Dijon
2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia GUT BIO
3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
3 łyżki oleju z orzechów laskowych
1 łyżeczka oliwy z oliwek GUT BIO
200 g grzybów (najlepiej kurek, pieprzników trąbkowych lub lejkowców dętych)
10 g posiekanej natki pietruszki
60 g całych orzechów laskowych, prażonych i lekko zmiażdżonych
NA PŁYTĘ
4 plastry szynki prosciutto CUCINA
400 g makaronu wstążki/fettucine
20 g sera Parmigiano Reggiano D'ANTELLI, drobno startego
Poleć przepis

Krok 1.

Królika marynować w czosnku, oliwie z oliwek i tymianku przez 3 godziny.

Krok 2.

Zrobić winegret z orzechów laskowych, mieszając razem ocet winny, sól i musztardę Dijon aż do uzyskania jednolitej masy. Po wymieszaniu odstawić.

Krok 3.

Na osobnej patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć grzyby i dodać je do winegretu wraz z pietruszką i orzechami laskowymi.

Krok 4.

Nastawić piekarnik na 200˚C. Ułożyć plastry prosciutto na arkuszu papieru do pieczenia, na wierzchu położyć kolejny arkusz papieru i włożyć pomiędzy dwie tace piekarnika. Piec w piekarniku przez 10 minut lub do chrupkości.

Krok 5.

Podgrzać dużą patelnię do smażenia i dodać jedną łyżkę oleju roślinnego. Doprawić polędwiczki z królika solą i smażyć przez 4 minuty z każdej strony na złoty kolor.

Krok 6.

Ugotować makaron we wrzącej osolonej wodzie, odcedźić na durszlaku, następnie przełożyć do dużej miski i wymieszać z winegretem i parmezanem.

Krok 7.

Nałożyć makaron na naczynia do serwowania. Pokroić królika i ułożyć wokół makaronu, udekorować prosciutto i od razu podawać.

Poleć przepis
Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch