łatwy
2godz. 40min.
4 Porcje | |
---|---|
2 łyżki | oliwy z oliwek |
1 | duża cebula (drobno posiekana) |
700 g | policzków wieprzowych (nadmiar tłuszczu odciąć i przekroić na pół) |
1 łyżka | mąki (doprawionej solą i pieprzem) |
3 ząbki | czosnku (rozgniecione) |
½ łyżeczki | kminku mielonego |
1 łyżeczka | słodkiej wędzonej papryki |
1 laska | cynamonu |
1/2 szklanki | wytrawnego czerwonego wina |
2 szklanki | bulionu wołowego |
Rozgrzej 1-2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni, a następnie dodaj cebulę.
Delikatnie gotuj przez 10-15 minut, aż zmiękną i będą miały jasny kolor. Usuń i odłóż na bok.
Wrzuć policzki do przyprawionej mąki i obtocz. Dodaj trochę więcej oleju na patelnię i zwiększ ogień.
Policzki wieprzowe przyrumieniaj partiami, odkładając je na bok, gdy się przyrumienią. Zmniejsz ogień do średniego.
Włóż całą wieprzowinę i cebulę na patelnię. Dodaj czosnek, kminek, paprykę i cynamon, gotuj przez minutę.
Wlej wino. Użyj łyżki, aby zeskrobać dno patelni.
Wlej bulion wołowy, a następnie zagotuj patelnię. Gotuj delikatnie przez 2 godziny lub do momentu, gdy policzki będą miękkie.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)