łatwy
40min.
15min.
4 Porcje | |
---|---|
2 | średnie cukinie |
250 g | mięsa mielonego z indyka MIĘSNE SPECJAŁY |
1 | średnia cebula |
1 | ząbek czosnku ŚWIEŻEJESZ |
1/2 | czerwonej papryki |
2 łyżki | koncentratu pomidorowego DELIKATO |
1 | suszona bazylia |
sól, pieprz | |
olej do smażenia | |
ser żółty HOFBURGER |
Cukinie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń nasiona i wydrąż miąższ, robiąc łódeczki. Nie wyrzucaj miąższu!
Cukinie natrzyj olejem i posyp przyprawami. Podpiecz (15 min) w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Drobno posiekane cebulę i czosnek zeszklij na oleju. Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do cebuli wraz z rozdrobnionym miąższem cukinii.
Do warzyw dodaj mięso i smaż przez ok. 10 min. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku.
Podpieczone cukinie nadziej farszem i posyp po wierzchu utartym na tarce żółtym serem. Piecz jeszcze 20 min (pod koniec pieczenia możesz włączyć funkcję grillowania).
Cukinie podawaj udekorowane świeżymi ziołami i kiełkami.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)