średni
40min.
4 Porcje | |
---|---|
2 szt. | polędwiczki wieprzowej |
2 szt. | cebule czerwone pokrojone w piórka |
2 łyżki | oleju |
2 łyżki | masła |
1 łyżeczka | cukru |
2 łyżki | octu balsamicznego |
2 łyżeczki | rozmarynu |
1 kg | młodych ziemniaków |
100 ml | wina Ronco di Sassi |
Polędwiczki oczyść i umyj. Pokrój każdą na 4-5 części. Obsyp solą, pieprzem i połową rozmarynu. Podmaż z każdej strony.
Ziemniaki umyj (nie obieraj). Ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przesmaż na łyżce masła z dodatkiem rozmarynu, soli i pieprzu.
Pozostałe masło rozpuść na patelni, dodaj pokrojoną cebulę, cukier, sól i pieprz. Smaż na wolnym ogniu, stale mieszając, aż cebula się skarmelizuje.
Dodaj ocet balsamiczny i wino. Przesmaż, aż sos się zredukuje.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)