łatwy
10min.
30min.
4 Porcje | |
---|---|
500 g | fasoli |
800 g | ziemniaków |
1 łyżka | bulionu warzywnego |
500 g | polędwicy wieprzowej |
Sól jodowana w razie potrzeby | |
3/4 łyżeczki | pieprzu mielonego |
3 łyżeczki | oliwy z oliwek GUT BIO |
1 | łodyżki bazylii |
2 ząbki | czosnku |
200 g | ziołowego serka twarogowego MILSANI |
425 ml | fasoli w puszcze KING'S CROWN |
2 łyżeczki | musztardy GENUSS KRONE |
szczypta mielonej gałki muszkatołowej | |
Niestety ze względu na sezon nie wszystkie pozycje są stale dostępne w naszym asortymencie. |
Umyć fasolę i odciąć końce. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zagotować 1 litr wody z bulionem, fasolą i ziemniakami i gotować pod przykryciem ok. 20 minut.
Filet umyć, osuszyć, pokroić w plasterki i doprawić solą i ¼ łyżeczki pieprzu według potrzeb. Plastry fileta smażyć na 2 łyżeczkach rozgrzanego oleju na średnim ogniu przez ok. 2 minuty z każdej strony. Dodać filet do mieszanki fasolowo-ziemniaczanej i gotować przez kolejne 5 minut.
Bazylię zerwać, umyć, osuszyć i drobno posiekać. Obrać i zmiażdżyć czosnek i smażyć na pozostałym rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Lekko doprawić krem solą i ¼ łyżeczki pieprzu według potrzeb, wymieszać z czosnkiem i bazylią.
Fasolę opłukać, dodać do gulaszu i krótko podgrzewać. Doprawić gulasz musztardą, solą według potrzeb, pieprzem i gałką muszkatołową.
Rondelek z fasolą i ziemniakami ułożyć na talerzach, udekorować pieczonym czosnkiem i kremem bazyliowym i podawać.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)