łatwy
90min.
1 Porcje | |
---|---|
300 g | steku z kością tomahawk |
Tymianek | |
Świeży czosnek | |
Świeżo mielony pieprz | |
Tłuszcz do smażenia | |
Solanka: | |
1 litr | wody |
100 g | soli |
Przyrządzamy solankę: do 1 litra wody dodajemy 100 g soli (około 4 łyżki stołowe).
Moczymy całość w solance 1 h.
Marynujemy w tymianku, świeżym czosnku i świeżo mielonym pieprzu.
Obsmażamy z każdej strony na patelni, na głębokim tłuszczu (około 1,5 cm) również od strony skóry.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza na 10 minut.
Równie dobrze smakuje z grilla
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)