Stek z kością tomahawk

X

łatwy

90min.

1 Porcje
300 g steku z kością tomahawk
Tymianek
Świeży czosnek
Świeżo mielony pieprz
Tłuszcz do smażenia
Solanka:
1 litr wody
100 g soli
Poleć przepis

Krok 1.

Przyrządzamy solankę: do 1 litra wody dodajemy 100 g soli (około 4 łyżki stołowe).

Krok 2.

Moczymy całość w solance 1 h.

Krok 3.

Marynujemy w tymianku, świeżym czosnku i świeżo mielonym pieprzu.

Krok 4.

Obsmażamy z każdej strony na patelni, na głębokim tłuszczu (około 1,5 cm) również od strony skóry.

Krok 5.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza na 10 minut.

Poleć przepis
Nasza rada

Równie dobrze smakuje z grilla

Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch