średni
10min.
45min.
4 Porcje | |
---|---|
2 łyżeczki | papryki w proszku |
sól jodowana do smaku | |
40 g | orzechów włoskich TRADER JOE'S |
2 | cebule |
6 | łyżek oleju słonecznikowego BUTTELLA |
2 | jabłka |
kilka gałązek zielonej pietruszki | |
600 g | selera |
600 g | słodkich ziemniaków/batatów |
70 g | bułki tartej |
60 g | mąki orkiszowej typ 630 |
4 | jaja Wesoły Kurnik |
200 g | pikantnego twarogu Milsani |
Dodatkowo: | małe drewniane szpikulce |
Niestety ze względu na sezon nie wszystkie pozycje są stale dostępne w naszym asortymencie. |
Sznycle umyć, osuszyć, delikatnie rozcieńczyć, ułożyć obok siebie i doprawić 1 łyżeczką pieprzu i w razie potrzeby solą. Drobno posiekać orzechy włoskie. Cebulę obrać, pokroić w drobne paski i smażyć na 1 łyżce rozgrzanego oleju przez ok. 5 minut. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wyjąć rdzeń, pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli z orzechami włoskimi, krótko podsmażyć i doprawić ¼ łyżeczki pieprzu i ew. solą.
Sznycle rozsmarować nadzieniem, zawinąć w górę, przymocować brzegi szpikulcami, doprawić ½ łyżeczki pieprzu i w razie potrzeby solą i smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na średnim ogniu przez ok. 8-10 minut na każdą stronę.
Umyć pietruszkę, osuszyć, zerwać liście i drobno posiekać. Seler i bataty obrać i umyć, utrzeć na drobno i wymieszać z natką pietruszki, bułką tartą, mąką i jajkami, doprawić ¼ łyżeczki pieprzu i, jeśli to konieczne, posolić. Smażyć miksturę na 3 łyżkach rozgrzanego oleju, aby uzyskać złotobrązowy brąz.
Ułożyć nadziewany sznycel z plackami ziemniaczanymi na talerzach i podawać z twarogiem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)