średni
55min.
35min.
4 Porcje | |
---|---|
400 g | chudego mięsa mielonego MIĘSNE SPECJAŁY |
1/2 szklanki | drobno posiekanej cebuli |
30 g | przyprawy meksykańskiej (kmin rzymski, kolendra, oregano, słodka papryka, pieprz czarny, chili) |
1 | puszka krojonych pomidorów KING'S CROWN |
1 | ostra papryczka |
1 | opakowanie ciasta francuskiego TAKIE PROSTE |
1 1/4 szklanki | tartego sera cheddar |
Rozgrzej piekarnik do 190℃. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia i odłóż.
W garnku o pojemności 3-4 litry na średnim ogniu smaż mięso, cebulę i papryczkę przez ok. 4-5 minut bez przykrycia do momentu, gdy mięso nie będzie już różowe. Często mieszaj.
Zmniejsz ogień, Posyp mięso i cebulę przyprawą.
Dodaj puszkę pomidorów i gotuj przez 5 minut, mieszając.
Gdy mięso się ugotuje, rozłóż ciasto francuskie na przygotowanej blasze i pokrój na trzy pasy. Podziel je na trzy tak, aby powstało 9 kwadratów.
1 ½ łyżki usmażonego mięsa ułóż na przekątnej kwadratu i posyp łyżką sera. Złącz „puste” rogi ciasta.
Piecz ok, 20 minut na złoty kolor.
Zamiast kwadratów możesz wyciąć z ciasta koła i upiec taco w formie na muffiny. Dzięki temu będą bardziej przypominać tradycyjną wersję tej potrawy.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)