łatwy
45min.
35min.
4 Porcje | |
---|---|
3/4 szklanki | niesłodzonego napoju migdałowego GUT BIO |
1 główka | kalafiora podzielona na różyczki |
1 szklanka | mąki DOBRE PLONY |
1 łyżeczka | granulowanego czosnku |
1/2 łyżeczki | soli |
1/2 łyżeczki | bułki tartej ALBONA |
1 1/2 szklanki | sosu BBQ |
Rozgrzej piekarnik do 220℃. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i odłóż.
W dużej misce wymieszaj mąkę, mleko i przyprawy.
Obierz kalafior z liści. Podziel go na średniej wielkości różyczki.
Do przygotowanego ciasta dodaj kalafior. Wymieszaj tak, by każdy kawałek był nim dokładnie pokryty.
Tak przygotowane różyczki obtocz w bułce tartej i odkładaj na przygotowaną wcześniej blaszkę.
Piecz 25 minut. Następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim kalafior na kolejne 5 minut, aby był bardziej chrupiący.
Ostudź kalafior. Następnie przełóż go do miski i wymieszaj z sosem. Tak przygotowana przekąska jest gotowa do podania.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)