łatwy
20min.
20 Porcje | |
---|---|
40 sztuk | mozzarella mini Casale (do znalezienia w lodówce) |
100 ml | oliwy z oliwek Gut Bio |
1 | duży ząbek czosnku, drobno posiekany |
1/2 | czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kosteczkę |
szczypta | papryki w proszku Portland, słodkiej |
sól | |
pieprz Portland | |
10 plasterków | szynki prosciutto (do znalezienia w lodówce) |
1 | bazylia – zioła w doniczce |
40 | wykałaczek |
Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Przygotuj marynatę: oliwę przełóż do miski, dodaj do niej czosnek, paprykę i paprykę w proszku, odrobinę soli i pieprzu.
Przez ok. 30 minut marynuj kulki mozzarelli w marynacie.
Wyjmij kulki mozzarelli z marynaty i pozostaw, żeby trochę odsączyły się z zalewy.
Każdą kulkę mozzarelli owijaj listkiem bazylii i ok. ¼ plastra szynki, mocując wykałaczką.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)