łatwy
50min.
8 Porcje | |
---|---|
2-3 | nektarynek |
250 g | małych pomidorków kiściowych |
1 | szarotka |
1 ząbek | czosnku |
150 g | cukru Diadem |
150 ml | octu Casa Morando, typ Condimento Italiano |
sól, pieprz Portland | do smaku |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo |
Umyj nektarynki, usuń z nich pestki i pokrój miąższ w drobną kostkę.
Pomiodry umyj i podziel na ósemki. Szalotkę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Wszystkie składniki przełóż do garnka i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż masa stanie się gęsta.
Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Polecamy ozdobienie słoików papierem śniadaniowym, kolorową gumką i prostą etykietą – opisaną ręcznie lub z użyciem pieczątki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)