średni
30min.
60min.
4 Porcje | |
---|---|
1 | czerwona papryka |
200 g | pomidorów koktajlowych |
200 g | grzybów |
150 g | kukurydzy King's Crown |
1 paczka | włoskiego salami Tremondi |
1 paczka | gotowego ciasta do pieczenia pizzy Mama Mancini wraz z sosem pomidorowym |
150 g | dowolnego tartego sera |
mąka pszenna | |
sól | |
ostra przyprawa chilli | |
zoła do smaku | |
W zależności od sezonu nie wszystkie produkty są stale dostępne w naszej ofercie. |
Rozgrzej piekarnik do 200°C (konwekcja 180°C). Teraz czas na stworzenie sosu do pizzy. Umyj paprykę, pokrój na pół, usuń nasiona i pokrój w małe kostki. Umyj pomidory i grzyby i pokrój je w plasterki. Umyj wiosenną cebulę, usuń zielone końce i korzenie, pokrój w cienkie plasterki.
Włóż kukurydzę do sita i dobrze osusz. Następnie napełnij małą miskę i włóż tam przygotowane warzywa. Wyjmij 4–6 cienkich plasterków salami i odłóż na bok.
Rozpakuj ciasto do pizzy, wysmaruj je mąką. Rozłóż bezpośrednio na tacy piekarnika rękami lub wałkiem do ciasta. Rozłożone ciasto powinno być kwadratowe.
Wytnij ciasto w kształcie serca małym nożem. Uformuj pokrojone ciasto w małe kulki na bułki do pizzy, umieść obok pizzy na blasze do pieczenia.
Teraz posmaruj pizzę przygotowanym sosem pomidorowym i dopraw solą i chilli, ile chcesz. Następnie równomiernie rozłóż kukurydzę, paprykę, pomidory, pieczarki i dymkę na pizzy. Jeśli chcesz, możesz ułożyć kostki papryki w kształcie serca.
Posyp tartym serem warzywa. Na koniec nałóż na pizzę plasterki salami. Piecz pizzę i bułki do pizzy w rozgrzanym piekarniku na średnim ruszcie przez około 15-20 minut.
Umyj zioła (te, które lubisz), osusz, usuń łodygi, posiekaj i udekoruj pizzę.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)