łatwy
15min.
4 Porcje | |
---|---|
6 | płatów śledziowych |
2 | cebule |
2 | łyżki cukru |
1 | szklanka wody |
pół szklanki | octu |
3 | listki laurowe |
5 dag | rodzynek |
pieprz mielony | |
goździki mielone | |
2 łyżki | oliwy |
Namoczyć śledzie i pokroić w kawałki dwucentymetrowe. Zagotować ocet, wodę i liść laurowy. Dodać rodzynki i pozostawić pod przykryciem do ostygnięcia.
Ułożyć w słoiku warstwami cebulę z rodzynkami i śledzie. Wartswy posypać pieprzem i goździkami, pamiętając o tym żeby wierzchnią warstwą była cebula.
Wlać do słoika sos z gotowania cebuli i dodać 2 łyżki oliwy na wierzchu. Przechowywać przed podaniem w lodówce.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)