łatwy
60min.
6 Porcje | |
---|---|
1,5 kg | szynki wieprzowej (najlepiej surowej) |
2,5 l | wody |
cebula | |
5 | ząbków czosnku |
łyżka musztardy Delikato | |
5 ziaren | ziela angielskiego Portland |
4 liście | liście laurowe Portland |
5 ziaren | jałowca |
1 łyżeczka | kolorowego pieprzu |
1 łyżeczka | rozmarynu (suszony) |
pół łyżeczki wędzonej papryki | |
sól do smaku |
Przyprawy wraz z cebulą, ząbkami czosnku i musztardą wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy.
Do garnka wkładamy szynkę, tak aby była zanurzona w całości. Gotujemy do 10 minut. Przykrywamy pokrywką, odstawiamy na 12 godzin w garnku, po czym ponownie gotujemy przez ok. 10 minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)