łatwy
20min.
2 Porcje | |
---|---|
2 szklanki | mleka krowiego/roślinnego |
2 | surowe żółtka |
2 łyżki | skrobi ziemniaczanej |
1 czubata łyżka | cukru waniliowego |
Opcjonalnie: | |
1 łyżka | kakao |
2 żółtka staranie mieszaj z cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną i połową szklanki mleka.
1,5 szkl., mleka wlewamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia.
Gdy mleko zacznie się podnosić, wlewamy mieszankę mleka z żółtkami (patrz Krok 1.), palnik ustawiamy na minimum i energicznie mieszamy.
Budyń przez około minutę gotujemy i mieszamy, a następnie wlewamy do opłukanych zimną wodą salaterek.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)