łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
skórka z 2 pomarańczy | |
1/2 szklanki | cukru |
kilka łyżej wody |
Z umytej wcześniej skórki wytnij obieraczką do warzyw lub nożykiem białą część – zrób to starannie, ponieważ ona ma gorzki smak.
Skórkę pokrój w drobną kostkę, wrzuć do rondela, zasyp cukrem i podgrzewaj często mieszając.
Od chwili, gdy cukier się rozpuści skórkę smaż jeszcze przez około pół godziny na najmniejszym palniku ustawionym na minimum. Przez cały ten czas mieszaj skórkę.
Skórkę smaż bez przykrycia, a jeśli zacznie przywierać do rondelka to podlej ją odrobiną wody.
Gotową skórkę pomarańczową przełóż do słoiczka. Po ostudzeniu można ją przechowywać w szafce.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)