łatwy
40min.
20min.
4 Porcje | |
---|---|
100 g | bakłażana |
100 g | ugotowanych ziemniaków |
2 łyżki | suszonych pomidorów |
1 łyżka | kaparów DELIKATO |
0,5 szt. | czerwonej papryki |
szczypta | ostrej czerwonej papryki PORTLAND |
1 łyżeczka | soku z cytryny |
1 łyżka | oliwy z oliwek CASA MORANDO |
do smaku | sól pieprz mielony PORTLAND |
0,5 pęczka | natki pietruszki |
1 łyżeczka | curry |
100 g | dojrzewającego miękkiego sera LE COQ DE FRANCE |
Bakłażana ponakłuwać nożem, po czym przeciąć na pół i grillować od strony skóry. Następnie oddzielić miąższ od skóry za pomocą cienkiego noża.
Na grilla (najlepiej użyć tackę do grillowania) wrzucić również ugotowane ziemniaki i połówki czerwonej papryki (po zgrillowaniu należy ściągnąć skórkę).
Zgrillowane warzywa pokroić w kostkę wielkości 2 x 2 cm, a następnie dodać suszone pomidory, kapary, posiekaną natkę pietruszki, a także pokrojony w kostkę ser.
Z soku cytryny, oliwy, soli i pieprzu przygotować lekki dressing do polania. Całość wymieszać.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)