Letnie dni wołają o lekkie, orzeźwiające posiłki. Sałatka z arbuzem i fetą to połączenie, które wręcz idealnie odzwierciedla nasze kulinarne potrzeby w gorące dni. Połączyliśmy słodycz arbuza z wyrazistym smakiem sera feta. Całość dopełnia ostry smak rukoli i charakterystyczne nuty czarnych oliwek. Koniecznie sprawdź nasz przepis. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. Ciesz się smakiem lata z każdym kęsem naszej odsłony kolorowej sałatki greckiej z arbuzem.
łatwy
15min.
4 Porcje | |
---|---|
1/2 | średniego arbuza (ok. 400 g) |
200 | sera feta LYTTOS |
50 g | rukoli |
1 | mała czerwona cebula |
3 łyżki | czarnych oliwek KING´S CROWN |
sok z 1/2 cytryny | |
pieprz LE GUSTO |
Arbuza i fetę pokrój w dużą kostkę. Cebulę posiekaj w piórka.
Wymieszaj w misce rukolę, oliwki i przygotowane składniki.
Całość polej oliwą, skrop sokiem z cytryny i obficie posyp pieprzem (najlepiej świeżo mielonym).
Sałatka grecka z arbuzem najlepiej smakuje na zimno. Podana prosto z lodówki. Dzięki temu jeszcze lepiej orzeźwia i podkręca smak innych potraw.
Możesz przygotować do niej dodatki: grzanki, zapiekane bagietki, pity, paluszki chlebowe czy zwyczajnie swoje ulubione pieczywo. Tak podana sałatka z arbuzem, fetą i rukolą nie tylko zaskoczy, ale także zaspokoi głód – zaserwowana w ten sposób może stanowić nawet osobny lekki posiłek w gorące dni.
Mimo tego, że sałatka z arbuza i fety ma w sobie charakterystyczne owocowe nuty, to nie jest typowym daniem na słodko. Świetnie sprawdzi się na pikniku, grillu czy jako sposób na zaskoczenie swoich gości dość nietypowym połączeniem.
Odśwież tradycyjną formę – tak dobrze wszystkim znanej – sałatki greckiej.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)