łatwy
20min.
4 Porcje | |
---|---|
40 g | mieszanki nasion Gut Bio |
230 ml | napoju sojowo-ryżowego Gut Bio |
80 g | pełnoziarnistych płatków owsianych marki Ideal |
1 | jabłko Gut Bio |
1 | pomarańcza Gut Bio |
1 | mała cytryna Gut Bio |
1 | mały ananas |
4 | kiwi |
Posiekaj mieszankę nasion. Zagotuj napój ryżowy, a następnie dodaj do niego 60 g płatków owsianych, gotuj na małym ogniu, aż napęcznieje. Pozostaw do wystudzenia. Dodaj mieszankę nasion. Pozostałe płatki owsiane upraż na patelni na złoty kolor.
Obierz pomarańczę i jabłko – usuń z niego również gniazda nasienne. Pokrój jabłko i pomarańczę na cienkie plasterki. Cytrynę przekrój na pół, wyciśnij odrobinę soku i skrop nim plasterki jabłka, aby nie ściemniały. Obierz ananas, pokrój go na ćwiartki, usuń jego stwardniałą środkową część, a następnie ok. ¼ ananasa pokrój na możliwie cienkie plasterki.
Obierz kiwi. Dwa z nich pokrój na plasterki, a pozostałe zblenduj. Plastry jabłka, pomarańczy i ananasa układaj na talerzu jedno na drugim, przekładając je mieszanką owsianą i formując wieżę. Przed podaniem udekoruj wieżę zmiksowanym kiwi i kilkoma jego plasterkami oraz prażonymi płatkami owsianymi.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)